منتدى منارة الاخلاق

 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 رز بلبن

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
توتااا
المدير العام
المدير العام
avatar

عدد المساهمات : 273
تاريخ التسجيل : 07/03/2010

مُساهمةموضوع: رز بلبن   السبت مارس 13, 2010 6:57 pm

الرز باللبن







المهم ندخل علي المقادير و الطريقة علي طول بأه





كوب ارز
(طبعا ارز مصري)
(متنقي و مغسول)

5 كوب مايه

2 كيلو لبن

فانيليا

سكر حسب الرغبة





الطريقة بأه



بنسوي الرز في الماية اللي قلنا عليها

بس نهدي النار و نغطي الحلة كويس علشان احنا عايزين الرز يستوي براحته خااااالص

لحد ما الماية بتاعته تنشف و الرز يكون معجن خاااالص




خلاص كده الرز مافيهوش ماية

نحط سكر بتاعنا و نقلب كويس لحد ما السكر يسيح

و بعدين نزود اللبن حبه حبه

نزود و نقلب لغاية ما يوصل للقوام المطلوب
(ممكن مايحتجش ال2 كيلو كلهم)

لو بتستخدمي اللبن المعلب يبقي حطي شوية قشطة مع اللبن حجم كوب زبادي كبير كده

علشان يدي طعم حلو


و نسيبه لما يغلي علشان نتأكد ان هو ده القوام بتاعنا

بس اول ما يغلي حطي الفانيليا


في ناس هتقوللي احنا ليه ماحطناش نشا



اقول علشان احنا لما غلينا الرز و قطعنا نفسه استخلصنا النشا بتاعه فهو ده اللي هنستخدمه





كده خلاص نغرف بأه في السلطنيات بتاعة الرز باللبن

و نرش علي الوش قرفة و جوز هند و زبيب و مكسرات مجروشة




و بألف هنا و شفا

[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
رز بلبن
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى منارة الاخلاق :: منتدى دنيا الجمال والمراءه  :: منتدى فنون الطبخ-
انتقل الى: