توتااا المدير العام
عدد المساهمات : 273 تاريخ التسجيل : 07/03/2010
| موضوع: ريش بالكولا الإثنين مارس 22, 2010 2:53 am | |
| بسم الله نبدا انا النهاردة جيبالكوا طريقة جديدة ريش بالكولا بس روعة
ندخل علي المقادير بأه
نصف كيلو ريش [img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
بصلة كبيرة مقطعة مكعبات صغيييرة
5 فصوص ثوم مهروسين
ملعقة كبيرة صوص صويا
ملعقة كبيرة عسل نحل
ملح و فلفل
نصف كوب كولا
الطريقة:
نتبل الريش بالبصل و الملح و الفلفل و الثوم و صوص الصويا
و نتركها فترة مش اقل من نصف ساعة
نغرز اللحم بالسكين علشان اللحم يشرب التتبيلة كويس
في طاسة نحط فيها شوية زيت يادوب لتحمير الريش من الجانبين
(مش كتير يعني)
لما نحط الريش ننفضها من التتبيلة
نحمر الريش من الجانبين حتي يصل لونهم للبني
و بعد ما تحمر من الجانبين كويس نحط باقي التتبيلة و نقلب
كويس لحد ما تذبل التتبيلة
و بعدين نحط العسل و نقلب كويس
و نحط الكولا و نقلب و نهدي النار خااالص و نغطي الطاسة و
نسيبها تستوي براحتها
هي اخدت تقريبا نصف ساعة
علي حسب نوع الريش المستخدمة
(ضاني او بتلو او كندوز)
كل فترة كده نبص عليها نشوفها استوت ولا لسة
و نشوف الصوص اللي حوليها نقص ولا لسة
لو الصوص بدأ ينشف و لسة اللحم ما استواش نزود شوية ماية
مغلية (قليلة)للتسوية
انا عملت معاها مكرونة و بطاطس محمرة [img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
وبالهنا والشفا مع تحياتى توتااااا | |
|