توتااا المدير العام
عدد المساهمات : 273 تاريخ التسجيل : 07/03/2010
| موضوع: الكيكة الرخامية الأربعاء أبريل 07, 2010 8:25 pm | |
| [img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
الكيكة الرخامية
المرة ديه الدور علي صنف حلو [img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
marble cake هيه اسمها كيكة رخامية علشان شكلها بيكون عامل زي نقشة الرخام
نبدأ بأه في المقادير 3\4 كوب زبدة كوب و نصف سكر بودرة 5 بيضات كبيرة 2 كيس فانيليا (ممكن الاكتفاء بكيس واحد بس انا مابحبش احس ان فيه بيض خااااالص) كوبين و نصف دقيق منخول كيس بيكنج باودر كوب لبن ملعقتين كبار كاكاو رشة بسييييطة ملح
ندخل بأه علي الطريقة بالمضرب الكهربائي او بالكيتشن ماشين
نضرب الزبدة لحد ما تصل لقوام كريمي و بعدين نحط السكر البودرة كله
و نضرب تاني لحد ما يرجعلنا القوام الكريمي تاني و نحط البيض بيضة ورا بيضة
و مع اخر بيضة نحط الفانيليا و بعدين نحط الدقيق علي البيكنج باودر و رشة الملح علي بعض و نحطهم علي خليط البيض بتاعنا و بعد خليط الدقيق ما يختفي تماما
نحط كوب اللبن و بعدين نقسم خليط العجين ثلث و ثلثين الثلث هنحط عليه الكاكاو و نقلب كويس جدا لحد ما يختفي و يتجانس تماما و الثلثين هنخليه زي ما هو نجيب صينية الكيك و نبطنها بالزبدة و الدقيق
و بعدين نفرش القعر بتاع الصينية بطبقة من خليط الفانيليا
و فوقيها نحط خط دائري من خليط الكاكاو
و عليه فانيليا تاني
و هكذا لحد ما ينتهي الخليط
لازم نراعي ان القعر فانيليا و الوش برضه فانيليا علشان نعرف نشوف الكيكة الكلام ده لو هنعمل الكيكة في صينية مفتوحة من الوسط [img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
طيب لو هنهمل في صينة عادية
يبقي الخليط هيتقسم نصفين (مش ثلث و ثلثين)
و نص هيكون فانيليا و النصف الثاني نحط عليه الكاكاو و نبطن الصينية عادي
وبعدين بكبشة صغيرة نحط في وسط الصينية من خليط الفانيليا
و فوقيهم نحط كبشة من الكاكاو برضه في النصف
و نفضل نحط كبشة فانيليا و اخري كاكاو في نصف الصينية بالضبط و فوق بعضه لغاية ما يخلص العجين كله و هتطلع نتيجتها بالشكل ده
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
و ممكن طبعا نعملها في صينية الكب كيك علشان لو هنديها للاولاد في المدرسة
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
و ده شكلها لو هنحطها في قالب الكيك المستطيل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
و كده خلاص
نحطها في فرن متوسط الحرارة
في الرف اللي تحت مدة من 30 ل35 دقيقة (علي حسب الفرن بتاعك)
و لما تخرج نسيب وجهها يبرد 5 دقائق
و بعدين نقلبها علي منخل سلك علشان تتهوى كلها
و بالهنا و الشفا مع تحياتى توتاااااا
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img] | |
|