منتدى منارة الاخلاق
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتدى منارة الاخلاق

 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الكيكة الرخامية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
توتااا
المدير العام
المدير العام
توتااا


عدد المساهمات : 273
تاريخ التسجيل : 07/03/2010

الكيكة الرخامية Empty
مُساهمةموضوع: الكيكة الرخامية   الكيكة الرخامية I_icon_minitimeالأربعاء أبريل 07, 2010 8:25 pm

[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]



الكيكة الرخامية



المرة ديه الدور علي صنف حلو
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]

marble cake
هيه اسمها كيكة رخامية علشان شكلها بيكون عامل زي نقشة الرخام


نبدأ بأه في المقادير
3\4 كوب زبدة
كوب و نصف سكر بودرة
5 بيضات كبيرة
2 كيس فانيليا
(ممكن الاكتفاء بكيس واحد بس انا مابحبش احس ان فيه بيض خااااالص)
كوبين و نصف دقيق منخول
كيس بيكنج باودر
كوب لبن
ملعقتين كبار كاكاو
رشة بسييييطة ملح




ندخل بأه علي الطريقة
بالمضرب الكهربائي او بالكيتشن ماشين


نضرب الزبدة لحد ما تصل لقوام كريمي
و بعدين نحط السكر البودرة كله


و نضرب تاني لحد ما يرجعلنا القوام الكريمي تاني
و نحط البيض بيضة ورا بيضة


و مع اخر بيضة نحط الفانيليا
و بعدين نحط الدقيق علي البيكنج باودر و رشة الملح علي بعض و نحطهم علي خليط البيض بتاعنا
و بعد خليط الدقيق ما يختفي تماما


نحط كوب اللبن
و بعدين نقسم خليط العجين ثلث و ثلثين
الثلث هنحط عليه الكاكاو و نقلب كويس جدا لحد ما يختفي و يتجانس تماما
و الثلثين هنخليه زي ما هو
نجيب صينية الكيك و نبطنها بالزبدة و الدقيق


و بعدين نفرش القعر بتاع الصينية بطبقة من خليط الفانيليا


و فوقيها نحط خط دائري من خليط الكاكاو


و عليه فانيليا تاني


و هكذا لحد ما ينتهي الخليط


لازم نراعي ان القعر فانيليا و الوش برضه فانيليا علشان نعرف نشوف الكيكة
الكلام ده لو هنعمل الكيكة في صينية مفتوحة من الوسط
[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]


طيب لو هنهمل في صينة عادية

يبقي الخليط هيتقسم نصفين
(مش ثلث و ثلثين)


و نص هيكون فانيليا و النصف الثاني نحط عليه الكاكاو
و نبطن الصينية عادي


وبعدين بكبشة صغيرة نحط في وسط الصينية من خليط الفانيليا


و فوقيهم نحط كبشة من الكاكاو برضه في النصف


و نفضل نحط كبشة فانيليا و اخري كاكاو في نصف الصينية بالضبط و فوق بعضه لغاية ما يخلص العجين كله
و هتطلع نتيجتها بالشكل ده

[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]

و ممكن طبعا نعملها في صينية الكب كيك علشان لو هنديها للاولاد في المدرسة


[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]

و ده شكلها لو هنحطها في قالب الكيك المستطيل


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


و كده خلاص


نحطها في فرن متوسط الحرارة


في الرف اللي تحت
مدة من 30 ل35 دقيقة
(علي حسب الفرن بتاعك)



و لما تخرج نسيب وجهها يبرد 5 دقائق


و بعدين نقلبها علي منخل سلك علشان تتهوى كلها





و بالهنا و الشفا
مع تحياتى
توتاااااا

[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكيكة الرخامية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى منارة الاخلاق :: منتدى دنيا الجمال والمراءه  :: منتدى فنون الطبخ-
انتقل الى: