الرز باللبن
المهم ندخل علي المقادير و الطريقة علي طول بأه
كوب ارز
(طبعا ارز مصري)
(متنقي و مغسول)
5 كوب مايه
2 كيلو لبن
فانيليا
سكر حسب الرغبة
الطريقة بأه
بنسوي الرز في الماية اللي قلنا عليها
بس نهدي النار و نغطي الحلة كويس علشان احنا عايزين الرز يستوي براحته خااااالص
لحد ما الماية بتاعته تنشف و الرز يكون معجن خاااالص
خلاص كده الرز مافيهوش ماية
نحط سكر بتاعنا و نقلب كويس لحد ما السكر يسيح
و بعدين نزود اللبن حبه حبه
نزود و نقلب لغاية ما يوصل للقوام المطلوب
(ممكن مايحتجش ال2 كيلو كلهم)
لو بتستخدمي اللبن المعلب يبقي حطي شوية قشطة مع اللبن حجم كوب زبادي كبير كده
علشان يدي طعم حلو
و نسيبه لما يغلي علشان نتأكد ان هو ده القوام بتاعنا
بس اول ما يغلي حطي الفانيليا
في ناس هتقوللي احنا ليه ماحطناش نشا
اقول علشان احنا لما غلينا الرز و قطعنا نفسه استخلصنا النشا بتاعه فهو ده اللي هنستخدمه
كده خلاص نغرف بأه في السلطنيات بتاعة الرز باللبن
و نرش علي الوش قرفة و جوز هند و زبيب و مكسرات مجروشة
و بألف هنا و شفا
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]