منتدى منارة الاخلاق
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتدى منارة الاخلاق

 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 رز بلبن

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
توتااا
المدير العام
المدير العام
توتااا


عدد المساهمات : 273
تاريخ التسجيل : 07/03/2010

رز بلبن Empty
مُساهمةموضوع: رز بلبن   رز بلبن I_icon_minitimeالسبت مارس 13, 2010 6:57 pm

الرز باللبن







المهم ندخل علي المقادير و الطريقة علي طول بأه





كوب ارز
(طبعا ارز مصري)
(متنقي و مغسول)

5 كوب مايه

2 كيلو لبن

فانيليا

سكر حسب الرغبة





الطريقة بأه



بنسوي الرز في الماية اللي قلنا عليها

بس نهدي النار و نغطي الحلة كويس علشان احنا عايزين الرز يستوي براحته خااااالص

لحد ما الماية بتاعته تنشف و الرز يكون معجن خاااالص




خلاص كده الرز مافيهوش ماية

نحط سكر بتاعنا و نقلب كويس لحد ما السكر يسيح

و بعدين نزود اللبن حبه حبه

نزود و نقلب لغاية ما يوصل للقوام المطلوب
(ممكن مايحتجش ال2 كيلو كلهم)

لو بتستخدمي اللبن المعلب يبقي حطي شوية قشطة مع اللبن حجم كوب زبادي كبير كده

علشان يدي طعم حلو


و نسيبه لما يغلي علشان نتأكد ان هو ده القوام بتاعنا

بس اول ما يغلي حطي الفانيليا


في ناس هتقوللي احنا ليه ماحطناش نشا



اقول علشان احنا لما غلينا الرز و قطعنا نفسه استخلصنا النشا بتاعه فهو ده اللي هنستخدمه





كده خلاص نغرف بأه في السلطنيات بتاعة الرز باللبن

و نرش علي الوش قرفة و جوز هند و زبيب و مكسرات مجروشة




و بألف هنا و شفا

[img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
رز بلبن
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى منارة الاخلاق :: منتدى دنيا الجمال والمراءه  :: منتدى فنون الطبخ-
انتقل الى: